Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Tužine zaplavilo pozemky, posilňovňu aj kultúrny dom

Na snímke zaplavená ulica v obci Tužina v okrese Prievidza v stredu 5. júna 2019. Foto: TASR - KR HaZZ Trenčín

Zasahujúci hasiči sa podieľali na odstraňovaní prekážok, ktoré bránili prietoku vody popod mostíky a priebežne spolu s dobrovoľnými hasičmi odčerpávali vodu zo zatopených pivníc rodinných domov.

Tužina 6. júna (TASR) - Následky povodne, ktorá zasiahla Tužinu v okrese Prievidza v stredu (5. 6.) podvečer, pomáhali odstraňovať profesionálni i dobrovoľní hasiči. Voda z hôr a následne z potoka zaplavila viacero pozemkov i miestny kultúrny dom a posilňovňu.

K vybreženiu miestneho potoka a zaplaveniu viacerých priľahlých pozemkov a obecnej komunikácie došlo krátko pred 17.30 h. "Vyliata voda zaplavila viacero pozemkov, respektíve rodinných domov a taktiež došlo v dôsledku naplavených konárov a ďalších prekážok k obmedzeniu prietoku vody pod mostíkmi, respektíve lávkami ponad miestny potok," opísal vo štvrtok hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík. Na likvidácii následkov povodne sa podľa neho podieľalo okrem šiestich príslušníkov prievidzského Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s dvoma zásahovými vozidlami niekoľko desiatok miestnych občanov a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí. "Zasahujúci hasiči sa podieľali na odstraňovaní prekážok, ktoré bránili prietoku vody popod mostíky a priebežne spolu s dobrovoľnými hasičmi odčerpávali vodu zo zatopených pivníc rodinných domov, respektíve priľahlých objektov. Na mieste udalosti bol prítomný aj riadiaci dôstojník z Okresného riaditeľstva HaZZ v Prievidzi, ktorý koordinoval záchranné práce na mieste udalosti," priblížil.

Po poklese vodnej hladiny sa voda postupne vrátila späť do koryta, po čom boli vykonávané práce spojené s odstránením následkov povodne a čistenie miestnych komunikácii. Obec v tejto súvislosti vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity, následky povodne tam odstraňujú aj vo štvrtok.