Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na rozsiahle dopravné obmedzenia sa v Bratislave pripravuje aj OLO

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Na pol roka bude v Bratislave kompletne uzavretá ulica Mlynské nivy a niektoré zjazdy z Prístavného mosta smerom na Prístavnú ulicu, Slovnaft, a teda aj do spaľovne odpadu vo Vlčom hrdle.

Bratislava 25. januára (TASR) – Na rozsiahle dopravné obmedzenia v Bratislave, ktoré nastanú od polovice februára, sa pripravuje aj bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO). Dopravné uzávery môžu podľa nej totiž ovplyvniť aj odvoz odpadu v rámci hlavného mesta. OLO o tom informuje na svojom webe.

Na pol roka bude v Bratislave kompletne uzavretá ulica Mlynské nivy a niektoré zjazdy z Prístavného mosta smerom na Prístavnú ulicu, Slovnaft, a teda aj do spaľovne odpadu vo Vlčom hrdle. "Práve tieto ulice môžu byť problematické z pohľadu vykonávania odvozu odpadu. Odvoz odpadu však, vzhľadom aj na ďalšie dopravné obmedzenia, nárast a nápor dopravy, môže byť ovplyvnený v rámci celého mesta," upozorňuje OLO. Mestská firma preto v spolupráci s magistrátom a mestskou časťou Ružinov pripravuje riešenia tak, aby zberné vozidlá OLO vedeli zabezpečiť bezproblémové vykonávanie odvozu odpadu v Bratislave. "O konkrétnych riešeniach budeme obyvateľov informovať," deklaruje OLO.

Citeľné dopravné obmedzenia od polovice februára nastanú v Bratislave pre výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 (konkrétne pre prestavbu mimoúrovňovej križovatky Prievoz) a pre výstavbu podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy.

Uzávera ulice Mlynské nivy bude na dobu jeden rok. Prvého polroka pôjde o úplnú uzáveru ulice, druhý polrok bude táto ulica sprejazdnená pre MHD. Stavby v oblasti Prístavného mosta potrvajú dva roky. Práce budú rozdelené do šiestich etáp a každá ďalšia etapa bude pre dopravu využívať aj stavby, ktoré sú postavené v predchádzajúcej etape. Dosah na dopravu sa tak má pri ďalších uzáverách postupne znižovať.

Obmedzenia budú mať podľa mesta negatívny dosah na dopravu vo viacerých častiach Bratislavy. Magistrát verejnosť vyzýva, aby najbližšie mesiace preferovala na presun verejnú dopravu. Mesto zároveň plánuje zriadiť na niektorých úsekoch bus pruhy a taktiež chce budovať záchytné parkoviská.