Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na košický maratón dovezie bežcov z Bratislavy mimoriadny vlak

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Do Maratónskeho expresu možno pristúpiť aj v staniciach Trnava, Leopoldov, Trenčín, Považská Bystrica, Žilina, Vrútky, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad a Spišská Nová Ves.

Košice 10. septembra (TASR) – Účastníci 96. ročníka Medzinárodného maratónu mieru sa môžu do Košíc dopraviť Maratónskym expresom. Mimoriadny vlak s programom pre bežcov bude vypravený severnou trasou Bratislava - Žilina - Košice oboma smermi. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus, ktorá novinku pripravila s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja (KSK).

Vlak vyrazí z bratislavskej Hlavnej stanice v sobotu 5. októbra o 11:00 a v Košiciach by mal byť o 16:17. Opačným smerom pôjde v nedeľu 6. októbra o 16:13 z Košíc, očakávaný príchod do hlavného mesta je o 22:08.

"Pri 96. ročníku najstaršieho maratónu v Európe sme sa rozhodli spojiť Košice s Bratislavou mimoriadnym Maratónskym expresom. Bežci si v ňom, okrem iného, budú môcť zabehať na bežiacom páse a pripraviť sa tak na nedeľný štart. Mimoriadny vlak ich neprivezie len na maratón, ale aj na obľúbenú Bielu noc, vďaka čomu môžu stráviť v našom kraji viac času a odniesť si viac zážitkov," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Do Maratónskeho expresu možno pristúpiť aj v staniciach Trnava, Leopoldov, Trenčín, Považská Bystrica, Žilina, Vrútky, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad a Spišská Nová Ves. Lístky si môžu záujemcovia kupovať online na webe maraton.kosiceregion.com.

"Verím, že tento mimoriadny vlak zaujme vyznávačov zdravého životného štýlu a ekologického cestovania. O to viac, že sme im na cestu nachystali aj zaujímavý program. Súčasťou Maratónskeho expresu je totiž párty vagón, v ktorom budú pripravené bežecké pásy, zdravé občerstvenie a workshopy so skúsenými odborníkmi na športovú prípravu a výživu," skonštatovala výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.