Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Nové Zámky rozvoňajú klobásami, opäť budú hostiť tradičný festival

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V súťaži o najchutnejšiu klobásu sa tu stretnú troj- až päťčlenné tímy.

Nové Zámky 11. októbra (TASR) - Centrum Nových Zámkov bude v prvý novembrový víkend voňať klobáskami. V sobotu 4. novembra sa na parkovisku na ulici Cisárska bašta bude konať tradičný klobásový festival.

V súťaži o najchutnejšiu klobásu sa tu stretnú troj- až päťčlenné tímy. "Ich úlohou bude vyrobiť zo surového mäsa kvalitnú klobásu na pečenie. Porote následne odovzdajú na posúdenie 30 centimetrov dlhú vzorku," uvádza sa v podmienkach súťaže.

Ako doplnili organizátori, porota bude hodnotiť nielen chuť upečenej klobásy, ale aj jej vzhľad, a tiež prípravné fázy a úpravu pracovného miesta jednotlivých družstiev. "Všetci súťažiaci budú mať rovnaké podmienky. Podľa bodového hodnotenia poroty sa určí finálne hodnotenie klobás v zlatom, striebornom a bronzovom pásme. Na základe hlasovania návštevníkov festivalu primátor mesta venuje mimoriadnu cenu najkreatívnejšiemu družstvu," uviedla radnica.

Mestský úrad zároveň pripomenul, že záujemcovia sa do súťaže ešte stále môžu hlásiť. Súťažné družstvá však musia svoju prihlášku poslať najneskôr do 27. októbra.