Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

FOTO: Prevrátený kultivátor v Myjave spôsobil vodičovi ťažké zranenie

Nehoda kultivátora v Myjave, 1. mája 2018. Foto: HaZZ Myjava

K dopravnej nehode došlo pravdepodobne nepozornosťou vodiča.

Myjava 2. mája (TASR) – V utorok (1.5.) v podvečerných hodinách došlo v Myjave, časti Turá - Lúka, k dopravnej nehode kultivátora, pri ktorej utrpel ťažké zranenie jeho vodič, spolujazdec mal ľahšie zranenie. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne Elena Antalová.

K udalosti boli vyslaní štyria príslušníci HaZZ z Myjavy s jedným zásahovým vozidlom. "Po príchode na miesto nehody bola ťažko zranená osoba už v starostlivosti privolaných záchranárov," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranárskeho zboru v Trenčíne Marián Petrík.

Zasahujúci hasiči zabezpečili miesto udalosti, na postihnutom vozidle vykonali protipožiarne opatrenia a následne asistovali zdravotníkom pri transporte. "Pri udalosti došlo k úniku prevádzkových kvapalín, ktoré hasiči zachytili prostredníctvom absorpčnej látky. Následne miesto udalosti odovzdali príslušníkom polície," doplnil hovorca.

Nehoda kultivátora v Myjave, 1. mája 2018.
Foto: HaZZ Myjava

K dopravnej nehode došlo pravdepodobne tak, že 75-ročný Ján sa plne nevenoval vedeniu kultivátora, prešiel s ním vľavo, kde zišiel z cesty do trávnatého porastu a prevrátil sa s ním na pravý bok. "V dôsledku toho utrpel ťažké zranenie, jeho rovnako starý spolujazdec mal ľahšie zranenie. Vodičovi odobrali v nemocnici krv, aby sa zistilo, či pred jazdou požil, alebo nepožil alkoholické nápoje," doplnila Antalová.

Dopravnú nehodu vyšetrujú novomestskí dopravní policajti.