Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Mladých Bratislavčanov čaká v sobotu akcia Rozbaľ to, Bratislava!

Ilustračné foto Foto: pohodafestival.sk

Pre záujemcov je pripravený tanečný workshop a interaktívna prezentácia vedeckých pokusov.

Bratislava 25. júla (TASR) - Druhé podujatie zo série akcií Rozbaľ to Bratislava!, ktoré sú určené mladým obyvateľom hlavného mesta, sa uskutoční v sobotu 28. júla v rámci bratislavského Kultúrneho leta a Hradných slávností 2012. Záujemcovia sa tentoraz môžu zapojiť do tanečného workshopu či interaktívnej prezentácie vedeckých pokusov.

"Podobne ako prvé podujatie v júni aj táto druhá akcia sa uskutoční na nábreží Dunaja, oproti Redute," informovala TASR členka organizačného tímu Izabela Malašenková. "Aktivity sa budú odohrávať v prostredí pavilónu BA.lík, ktorého pódium bude akýmsi centrom celej akcie."

Podujatie otvorí o 15.00 h projekt "Nový tanec v mestskom priestore", tanečný workshop zameraný na spojenie súčasného tanca, tanečných improvizácií a pohybovej terapie. Súčasťou popoludnia bude aj výstava a prednáška o indiánskom kmeni Lakotov. O svojich zážitkoch z rezervácie tohto kmeňa v americkej Južnej Dakote príde porozprávať rodina známa ako Hawran Ministry, ktorá s Indiánmi žije.

Interkatívnu prezentáciu plnú pokusov a vedeckých experimentov predvedú na akcii animátori z Asociácie pre mládež, vedu a techniku (AMAVET). "Okrem iného nám prisľúbili, že ľudí naučia, ako možno predpovedať počasie na opustenom ostrove," povedala Malašenková. Večerný záver podujatia bude patriť koncertom, vystúpi Craving Attention a mladé bratislavské kapely – Stringbender a Konečná verzia.

Rozbaľ to, Bratislava! je projekt ID Space Teamu a Mestského parlamentu mladých Hlavného mesta SR Bratislavy zastrešujúci kultúrne podujatia pre mladých Bratislavčanov. Prioritou tohto projektu je prezentovať záujmy a aktivity bratislavskej mládeže, rozvoj ich identity, ideí, nápadov a vytvorenie ideálneho priestoru na ich realizáciu.