Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Milovníci košickej Thálie môžu darovať krv vedľa známych hercov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Milovníci Thálie môžu takýmto spôsobom osláviť Svetový deň divadla a zároveň si dopriať dobrý pocit z pomoci druhým.


Košice 26. marca (TASR) – Košickí divadelníci pozývajú svojich priaznivcov, aby prišli v pondelok 27. marca darovať krv v rámci Divadelnej kvapky krvi. Milovníci Thálie môžu takýmto spôsobom osláviť Svetový deň divadla a zároveň si dopriať dobrý pocit z pomoci druhým. Svoju účasť potvrdili viacerí herci aj ostatní pracovníci divadla. Odbery budú od 8. h do 12. h na Malej scéne Štátneho divadla Košice. Informoval hovorca divadla Svjatoslav Dohovič.

Verejnosť môže vidieť, ako darujú krv herci Dana Košická, Róbert Šudík či Stanislav Pitoňák. Tentoraz nebude chýbať ani Adriana Krúpová, ktorá pred rokom uviedla, že pre zlomenú nohu dlhšie krv nedarovala. "Je to veľmi zaujímavá myšlienka a tie pocity sú pre mňa trochu zvláštne. Je to úplne iný kontakt s divákmi, keď nezachraňujete len ducha, ale aj telo," doplnila.

"Čakáme vás nielen v prípade, že ste pravidelným darcom najvzácnejšej tekutiny, ale aj v prípade, že sa k takému ušľachtilému činu len odhodlávate. Využite jedinečnú príležitosť darovať krv na netradičnom mieste v spoločnosti umelcov a zamestnancov Štátneho divadla Košice," uviedol Dohovič.