Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Košice bude spolupracovať s dobrovoľníkmi z OSN

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Viceprimátorka R. Lenártová pripomenula, že dobrovoľníctvo a jeho rozvoj je súčasťou Agendy 2030 pre udržateľný rozvoj.

Pittsburgh/Bratislava 21. júla (TASR) - Mesto Košice a Dobrovoľníci OSN (UN Volunteers) budú robiť spoločné projekty v oblasti dobrovoľníctva. Informovala o tom viceprimátorka mesta Košice Renáta Lenártová, ktorá je na pracovnej ceste v Spojených štátoch. Metropola východu bude na budúci rok Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva.

S delegáciou podpredsedu vlády SR Richarda Rašiho absolvovala predstavenie národných priorít na pôde Organizácie Spojených národov (OSN) v New Yorku, kde sa hovorilo aj o dobrovoľníctve, a tiež rokovanie s najvyšším vedením spoločnosti U. S. Steel v Pittsburghu.

Lenártová pripomenula, že dobrovoľníctvo a jeho rozvoj je súčasťou Agendy 2030 pre udržateľný rozvoj. Viceprimátorka Košíc zdôraznila potrebu udržateľného rozvoja aktívneho občianstva a občianskej participácie. "Privítala som možnosť stretnúť sa v OSN s Toilym Kurbanovom, zástupcom UN Volunteers. Medzičasom sme začali komunikáciu a máme naplánovanú aj výmenu dobrovoľníkov," uviedla.

Dobrovoľníkov bude treba podľa jej slov v Košiciach napríklad aj v roku 2021 pri Európskom olympijskom festivale mládeže, ktorý sa tam bude konať. "Budeme potrebovať okolo 1500 dobrovoľníkov," povedala.

S vedením U. S. Steel hovorila delegácia o spokojnosti firmy v Košiciach. Spoločnosť uvažuje aj o nových investíciách. "Nové investície sú dôležité pre región, aby ľudia neodchádzali," zdôraznila Lenártová.

osobitná redaktorka TASR Viera Kulichová