Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Mesto Dudince vydalo doteraz 73 hlasovacích preukazov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

O hlasovanie mimo volebnej miestnosti do prenosnej volebnej schránky môžu požiadať oprávnení voliči zo závažných, najmä zdravotných dôvodov.

Dudince 29. septembra (TASR) - Voličom, ktorí sa v deň predčasných parlamentných volieb, v sobotu (30. 9.), budú zdržiavať mimo Dudiniec v Krupinskom okrese, vydalo doteraz mesto celkom 73 hlasovacích preukazov. O jeho vydanie je možné požiadať do piatkového dopoludnia. TASR to v piatok potvrdila Monika Sliacka zo sekretariátu primátora.

Dodala, že tí, ktorí majú trvalý pobyt v meste a v čase volieb sa zdržiavajú mimo územia SR, mohli požiadať o voľbu poštou prostredníctvom ministerstva vnútra. "Urobilo tak celkovo 26 voličov s trvalým pobytom v meste," objasnila.

Ako ďalej poznamenala, v stálych zoznamoch voličov je zapísaných 1161 ľudí s trvalým pobytom v Dudinciach. "Hlasovacie lístky dodáva mestu okresný úrad. Pripravených je 1500 kusov," spomenula s tým, že v kúpeľnom meste bude jedna volebná miestnosť v priestoroch mestského úradu. Otvorená bude od 7.00 do 22.00 h.

Sliacka priblížila, že vo volebných komisiách bude nápomocných celkom 11 členov, ktorí boli delegovaní politickými stranami alebo koalíciami. Postarajú sa o hladký priebeh volieb v jednotlivých volebných miestnostiach.

O hlasovanie mimo volebnej miestnosti do prenosnej volebnej schránky môžu požiadať oprávnení voliči zo závažných, najmä zdravotných dôvodov. "Volič taktiež môže požiadať o voľbu mimo volebnej miestnosti miestnu volebnú komisiu v deň konania volieb alebo prostredníctvom inej osoby," zhrnula.

Andrea Petrušová zo spoločnosti Kúpele Dudince pre TASR uviedla, že kúpeľní hostia s voličskými preukazmi, ktorí nemajú problém s chôdzou, pôjdu do volebnej miestnosti v meste. Ostatní, ktorí chodia ťažko, nahlásia záujem voliť na recepcii. "My to potom nahlásime na Mestský úrad v Dudinciach a počas volieb pošlú členov komisie s volebnou urnou," konštatovala.