Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Primátor Juraj Říha sa opätovne uchádza o dôveru obyvateľov Malaciek

Juraj Říha. Foto: www.malacky.sk

V blížiacich sa komunálnych voľbách 10. novembra opätovne kandiduje na post primátora ako nezávislý kandidát.

Malacky 11. septembra (TASR) - Súčasný primátor Malaciek Juraj Říha sa bude uchádzať o dôveru obyvateľov aj na ďalšie volebné obdobie. V blížiacich sa komunálnych voľbách 10. novembra opätovne kandiduje na post primátora ako nezávislý kandidát.

"Za uplynulé štyri roky sa podarilo veľa vecí, vrátanie získania štyroch miliónov eur pre mesto z externých zdrojov. Som presvedčený, že ak dostanem dôveru Malačanov, podarí sa zrealizovať aj naše najväčšie výzvy," odôvodnil Říha svoju kandidatúru.

Na najdôležitejšie realizované projekty v končiacom sa volebnom období, ako napríklad kompletná rekonštrukcia a navýšenie kapacity materských škôl, oprava strechy Pálffyovského kaštieľa, modernizácia verejného osvetlenia či rozšírenie kamerového systému v uliciach, by rád nadviazal zvládnutím ďalších dôležitých výziev pre samosprávu.

"Patrí k nim riešenie tranzitnej dopravy, súčasťou ktorého je diaľničná križovatka D2-Rohožník, obchvat mesta od Veľkých Levár a záchytné parkovisko pri železničnej stanici. Ďalšími top projektami sú vytvorenie nového pešieho námestia s podzemnou garážou a príprava výstavby kultúrneho domu, ktorá pôjde ruka v ruke s revitalizáciou centra mesta okolo historickej Zámockej ulice," uviedol Říha, pričom identifikoval aj ďalšie konkrétne ciele pre nasledujúce obdobie.

"Chceme spustiť výstavbu nosnej siete cyklistických chodníkov, pokúsime sa získať prostriedky z externých zdrojov na obnovu Pálffyovského kaštieľa a nový moderný zberný dvor s veľkou kompostárňou. Nové verejné osvetlenie chceme inštalovať aj v tých častiach mesta, ktoré nie sú touto infraštruktúrou vybavené," priblížil.

Říha verí, že sa podarí udržať doterajší trend stability a spolupráce vo vedení mesta i v mestskom zastupiteľstve, rovnako tak konštruktívnu komunikáciu mesta s organizáciami a združeniami, ktoré zastupujú rôzne skupiny obyvateľov Malaciek.

V okresnom meste Bratislavského kraja budú v nadchádzajúcich komunálnych voľbách voliť okrem primátora aj osemnástich poslancov mestského zastupiteľstva v šiestich trojmandátových obvodoch.