Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Maďarský reportér spropaguje Košice medzištátnym behom

Na snímke centrum Košíc, Alžbetina ulica, v pozadí Dóm sv. Alžbety Foto: TASR/František Iván

Reportér maďarského Rádia Kossuth Balász Naraya pobeží z partnerského maďarského mestečka Miškovec až do Košíc.

Košice 3. mája (TASR) - Podporu Košiciam ako Európskemu hlavnému mestu kultúry 2013 netradičným spôsobom vyjadrí od piatka (4. mája) do nedele (6. mája) reportér maďarského Rádia Kossuth Balász Naraya. Ten pobeží z partnerského maďarského mestečka Miškovec až do Košíc.

"Reportér začne beh u primátora mesta Miškovec Ákosa Krízu, ktorý touto cestou pošle posolstvo košickému primátorovi Richardovi Rašimu. Počas trvania behu bude mať každé štyri hodiny živé vstupy, v rámci ktorých priblíži poslucháčom nielen projekt Európskeho hlavného mesta kultúry, ale aj významné pamiatky metropoly východného Slovenska," opísala hovorkyňa Košíc Martina Viktorínová.

V sobotu 5. mája na pravé poludnie, na slovensko-maďarskej hranici v Seni sa stretne s tímom neziskovej organizácie Košice 2013. Neskôr popoludní o 16.00 h, spoločne s primátorom Košíc a riaditeľom Košice 2013 Jánom Sudzinom, dobehne do cieľa, ktorý bude pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici v Košiciach.

Projekt sa uskutoční v spolupráci s mestami Košice a Miškovec, neziskovou organizáciou Košice 2013 a Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR).