Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Oprava Ulice Zgútha Vrbického v Liptovskom Mikuláši je v plnom prúde

Ilustračné foto. Foto: TASR

V priestoroch vjazdov k nehnuteľnostiam a priechodov pre peších budú zapustené obrubníky, aby sa tak vytvoril bezbariérový priechod pre imobilných.

Liptovský Mikuláš 19. augusta (TASR) – Rekonštrukčné práce na Ulici Zgútha Vrbického v Liptovskom Mikuláši sú v plnom prúde. Zhotoviteľ v uplynulých dňoch odstránil vrchné vrstvy komunikácie i chodníkov a upravuje zelený pás. V blízkom období dobuduje aj pozdĺžne parkovacie státia. Koniec rekonštrukcie je podľa informácií z liptovskomikulášskej radnice predpokladaný na október 2018.

„Súčasťou stavebných úprav je aj rekonštrukcia verejného vodovodu a verejného osvetlenia. Z tohto dôvodu na ulici a jej priľahlých nebudú niekoľko dní svietiť pouličné lampy. Posunu sa dočkajú uličné vpuste, novú tvár dostanú aj chodníky či cesta," uviedla hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

V priestoroch vjazdov k nehnuteľnostiam a priechodov pre peších budú obrubníky zapustené, aby sa tak vytvoril bezbariérový priechod pre imobilných. „Súčasťou tejto úpravy sú chodníky vybavené varovným a signálnym pásom, čo zabezpečí bezpečný priechod pre nevidiacich,“ dodala.