Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Liptov ponúkne množstvo bežeckých tratí aj s prehľadnou mapkou

Foto: TASR/Milan Kapusta

Najdlhšiu, až desaťkilometrovú trať majú v Liptovskej Kokave. Desať upravených tratí bude v Nízkych a iba o jednu menej v Západných Tatrách, vo Veľkej Fatre štyri.

Liptovský Mikuláš 22. novembra (TASR) – Turistov na bežkách bude počas blížiacej sa zimy čakať v liptovskom regióne 23 upravených tratí s celkovou dĺžkou viac ako 100 km v správe obcí, lyžiarskych klubov a stredísk. Ucelené informácie sprostredkuje prehľadná mapka, ktorá bude k dispozícii na internete, v informačných strediskách či ubytovacích zariadeniach.

„V posledných rokoch sa bežecké lyžovanie dostalo akosi do ústrania a tieňa zjazdového lyžovania, hoci rastú počty priaznivcov zdravého pohybu v bežeckých stopách. Preto robíme všetko, aby sme zosumarizovali jednotlivé trate a ponúkli našim turistickým návštevníkom čo najkomplexnejšie informácie,“ uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Do prehľadnej mapky sa podľa nej dostanú predovšetkým starostlivo upravované trate pre vyznávačov klasického i korčuliarskeho štýlu bežeckého lyžovania. „Prevádzkovatelia už netrpezlivo čakajú na vytrvalejšie mrazy a sneženie, aby mohli na svojich bežeckých tratiach privítať prvých odvážlivcov,“ pokračovala Bartková.

„Mimochodom, najdlhšiu, až desaťkilometrovú trať majú v Liptovskej Kokave. Desať upravených tratí bude v Nízkych a iba o jednu menej v Západných Tatrách, vo Veľkej Fatre štyri,“ dodala s tým, že hlavným dôvodom, prečo čoraz viac turistov znovu objavuje čaro bežiek, je bezprostrednejšie spojenie s okolitou prírodou.