Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Linku 901 do rakúskeho Hainburgu prenechá DPB dopravcovi Slovak Lines

Slovak Lines, ilustračné foto. Foto: TASR

Informácie o tom, že autobusové spojenie medzi Bratislavou a Hainburgom má byť úplne zrušené, nie sú podľa dopravcu pravdivé.

Bratislava 18. októbra (TASR) – Dopravný podnik Bratislava (DPB) prenechá autobusovú linku 901, ktorá jazdí medzi bratislavským Mostom SNP a rakúskym mestom Hainburg an der Donau, dopravcovi Slovak Lines. DPB o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že ekonomická situácia linky bola neudržateľná a ak chceli zachovať jej prevádzku v dlhodobom horizonte, museli urobiť nevyhnutné riešenie v prospech cestujúcich.

"Linku sme prevádzkovali takmer 11 rokov, nesmieme zabúdať, že je našou primárnou úlohou zabezpečiť kvalitnú MHD na území Bratislavy. Uvoľnení vodiči a ušetrené prostriedky z linky 901 nám pomôžu posilniť prevádzku iných liniek v rámci hlavného mesta," spresnil DPB.

Informácie o tom, že autobusové spojenie medzi Bratislavou a Hainburgom má byť úplne zrušené, nie sú podľa dopravcu pravdivé. Nový dopravca Slovak Lines prišiel podľa dopravného podniku aj s ponukou klimatizovaných vozidiel. "Po sérii rokovaní sme sa dohodli, že mu licenciu na prevádzku prenecháme," podotkol DPB.