Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Lesnícke dni budú aj s revivalom skupiny Beatles

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Lesnícke dni budú tento rok opäť aj v Bratislave na Partizánskej lúke, kde sa v nedeľu (28. 4.) uskutoční predstavenie lesa pomocou hier a súťaží.

Zvolen 23. apríla (TASR) - Aj hity skupiny Beatles budú znieť na otvorení 13. ročníka Lesníckych dní vo Zvolene. Na tamojšom Námestí SNP ich v piatok (26. 4.) predstavia ich najvernejší napodobovatelia, košická revivalová skupina The Backwards.

Ako na stránke podujatia informujú organizátori z Národného lesníckeho centra (NLC) vo Zvolene, sviatok všetkých lesníkov otvoria zelené námestie alebo les ako živá učebnica. Celé námestie predstaví pestrú zmes toho, čo všetci, ktorí sa zaoberajú prácou a zvelebovaním lesa, produkujú. Na otvorení budú tiež sokoliari, kynológovia, vábničiari či lukostrelci.

Okrem skupiny The Backwards bude návštevníkov zabávať aj skupina Slovak Tango a ešte predtým sa všetci môžu zapojiť do spoločnej výzvy vytvoriť "živé srdce pre les".

Podujatie bude pokračovať v sobotu (27. 4.) na Pustom hrade nad Zvolenom, a to lesníckym sprevádzaním a lesnou pedagogikou pre rodičov s deťmi.

Lesnícke dni budú tento rok opäť aj v Bratislave na Partizánskej lúke, kde sa v nedeľu (28. 4.) uskutoční predstavenie lesa pomocou hier a súťaží. Bude tam tiež ukážka práce lesníkov, poľovníkov, včelárov, sokoliarov a rezbárov.

Celé podujatie sa skončí v podobnom náučnom duchu v košickom mestskom parku, a to v utorok 7. mája.