Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Workshop v Nitre prenesie postavy z obrazov do botanickej záhrady

Na archívnej snímke Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Workshop je súčasťou Týždňa Nitrianskej galérie.

Nitra 7. mája (TASR) - Nitrianska galéria pripravuje v parku Botanickej záhrady Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre kreatívny workshop. Ako uviedla, podujatie s názvom Svet Karola Barona sa bude konať 13. mája od 16. do 18. hodiny.

Workshop je súčasťou Týždňa Nitrianskej galérie. Viesť ho budú výtvarní pedagógovia Elena Tarábková a Martin Daniš. "Hlavnou aktivitou bude vytvoriť akvarelové bytosti inšpirované surrealistickou výtvarnou tvorbou Karola Barona, ktorého diela sú až do 28. augusta vystavené v priestoroch Nitrianskej galérie," informovali organizátori.

Účastníci sa budú v rámci tvorivého procesu zamýšľať nad tým, čo by sa stalo, keby bytosti z Baronových diel navštívili botanickú záhradu. "Vedeli by sme týchto zrastencov z rôznych ľudských, zoomorfných a vegetatívnych prvkov rozpoznať medzi faunou a flórou, alebo by našej pozornosti unikli naveky? Možno by sa z nich stali mimikry a stratili by sa v bylinkovom záhone, alebo možno by vyčnievali medzi steblami tráv," doplnili organizátori workshopu.