Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Zoskupenie Human Wave chce na dianie v spoločnosti reagovať umením

Ilustračné foto Foto: Teraz.sk

Pripravujú aj inscenované voľby, kde si verejnosť bude vyberať medzi ľudskosťou a hnevom.

Košice 20. septembra (TASR) - Reagovať na rezonujúce témy a stav spoločnosti v krajine chce apolitické zoskupenie umelcov Human Wave. Jeho zámerom je vytvoriť "ostrov slobody" v zdanlivo rozdelenej spoločnosti cez konkrétne umelecko-občianske akty a aktivity. Na stredajšej tlačovej konferencii v košickej Tabačke Kulturfabrik o tom informovali jeho zakladatelia.

"Ide o neformálne zoskupenie umelcov, ktorí tu pôsobia, tvoria, zhodli sa na spoločnom manifeste a chceli vytvoriť umeleckú platformu, prostredníctvom ktorej môžu reagovať na to, čo sa deje a vyjadriť sa umelecky," povedal umelecký riaditeľ Tabačky a autor konceptu Peter Radkoff s tým, že zoskupenie tvorí viac ako 20 umelcov prevažne z Košíc. "Sme spojení aj s kampaňou Chcem tu zostať, takže sa nejakým spôsobom snažíme priviesť prvovoličov a mladých ľudí k tomu, aby išli voliť," dodal.

Výstupmi umeleckého hnutia budú v najbližšom období umelecký manifest, umelecké fotografie k jednotlivým témam projektu, umelecký videoart a finálna multimediálna performancia. Pripravujú aj inscenované voľby, kde si verejnosť bude vyberať medzi ľudskosťou a hnevom.

Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra. Kandiduje v nich 25 politických subjektov.