Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Dopravné nehody s účasťou chodcov sa v Košiciach zvýšili

Ilustračná foto. Foto: TASR

Polícia preto dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sledovali situáciu na cestách, zvýšili opatrnosť a správali sa k sebe navzájom ohľaduplne.

Košice 23. novembra (TASR) - V súvislosti s troma dopravnými nehodami s účasťou chodcov, ku ktorým došlo v stredu (22.11.) počas dvoch hodín v Košiciach, polícia vyzýva k zvýšenej opatrnosti. Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vo všetkých prípadoch došlo k dopravnej nehode na priechode pre chodcov.

"K prvej zrážke došlo o 14.30 h na Ondavskej ulici medzi osobným motorovým vozidlom značky Peugeot a 15-ročnou chodkyňou, ktorá prechádzala po vyznačenom priechode pre chodcov. Chodkyňa utrpela podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia. Druhá nehoda sa stala krátko po 16.00 h na Rastislavovej ulici, kde za križovatkou so Skladnou ulicou došlo k zrážke medzi osobným motorovým vozidlom značky Dacia a 86-ročnou chodkyňou, idúcou cez priechod pre chodcov. Dôchodkyňa po zrážke utrpela ťažké zranenia," priblížila Mésarová s tým, že udalosť na mieste prevzal policajný vyšetrovateľ, ktorý v danej veci začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Tretia udalosť sa podľa Polície stala o 16.30 h na Triede KVP na križovatke k Luníku IX, kde došlo k zrážke medzi vozidlom značky Renault a 31-ročným chodcom, ktorý po priechode pre chodcov tlačil vozík. Chodec utrpel pri dopravnej nehode ľahké zranenia.

"Vo všetkých prípadoch u vodičov požitie alkoholu zistené nebolo, presná príčina vzniku dopravných nehôd, miera zavinenia a bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania, respektíve objasňovania," skonštatovala Mésarová.

Polícia preto dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sledovali situáciu na cestách, zvýšili opatrnosť a správali sa k sebe navzájom ohľaduplne.

"Chodcom odporúčame, aby používali reflexné prvky na viditeľnom mieste, ktoré prispievajú k bezpečnosti a znižujú riziko stretu vozidla s chodcom. Vodiči musia hlavne predvídať, zvýšiť pozornosť najmä na miestach, kde je pravdepodobnosť výskytu chodcov a včas reagovať," dodala Mésarová.