Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Košičan dobil dôchodcu na smrť, hrozí mu až 12 rokov väzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obvinený dôchodcu opakovane udieral i kopal do rôznych častí tela. Dôchodca po brutálnom fyzickom útoku utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol, priblížila košická policajná hovorkyňa J. Mésarová.

Košice 15. novembra (TASR) - Polícia obvinila zo zločinu zabitia 29-ročného Maroša z Košíc, ktorý mal na smrť dobiť dôchodcu. Hrozí mu až 12 rokov väzenia.

Ako vo štvrtok informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, muž mal podľa doterajšieho vyšetrovania v stredu (14.11.) krátko po polnoci v rodinnom dome v obci Seňa v okrese Košice-okolie po predchádzajúcom slovnom konflikte fyzicky napadnúť 67-ročného miestneho dôchodcu. "Tohto opakovane udieral i kopal do rôznych častí tela. Dôchodca po brutálnom fyzickom útoku utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," priblížila.

Polícia podľa jej ďalších slov zadržala podozrivého muža bezprostredne po spáchaní tohto skutku na mieste činu. "Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Vzhľadom na to, že skutok spáchal na chránenej osobe, obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody na deväť až 12 rokov," doplnila Mésarová.

Ako ďalej uviedla, nie je vylúčené, že po ďalšom dokazovaní dôjde k zmene právnej kvalifikácie jeho konania na trestný čin vraždy. "To však závisí od výsledkov ďalšieho dokazovania," uzatvorila hovorkyňa.