Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Hodinu Zeme podporia opäť aj na Bojnickom zámku

Bojnický zámok Foto: TASR/Pavol Remiaš

Bojnické múzeum sa do projektu Hodina Zeme zapojí už tretíkrát. "Vedenie múzea sa aj tento rok rozhodlo podporiť myšlienku a zhasnúť na hodinu vonkajšie osvetlenie Národnej kultúrnej pamiatky.

Bojnice 26. marca (TASR) - Osvetlenie Bojnického zámku na hodinu zhasne, Slovenské národné múzeum (SNM) – Múzeum Bojnice tak v sobotu 31. marca od 20.30 do 21.30 h. opätovne podporí jednu z najväčších celosvetových akcií pod názvom Hodina Zeme (Earth Hour).

Bojnické múzeum sa do projektu Hodina Zeme zapojí už tretíkrát. "Vedenie múzea sa aj tento rok rozhodlo podporiť myšlienku a zhasnúť na hodinu vonkajšie osvetlenie Národnej kultúrnej pamiatky - Zámok Bojnice. Stlmené budú aj svetlá vo vnútorných priestoroch zámku," informovala Lucia Sokolová z SNM - Múzeum Bojnice.

Organizátorom Hodiny Zeme je celosvetová ochranárska organizácia WWF (World Wildlife Fund). Tento projekt patrí k najmasovejším, nakoľko sa do neho zapája viac ako miliarda ľudí na svete. Jeho cieľom je upozorniť na problémy súčasnej doby ako globálne otepľovanie a svetelné znečistenie.