Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Hnúšťa získala projektové dokumentácie, plánuje obnovu športovej haly

Na archívnej snímke časť námestia J. Francisciho v Hnúšti. FOTO TASR - Branislav Caban Foto: TASR

Na vypracovanie projektových dokumentácií pre investičné zámery získalo mesto z európskych zdrojov vyše 58.000 eur.

Hnúšťa 19. januára (TASR) - Mesto Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota si nechalo vypracovať projektové dokumentácie na rekonštrukciu mestskej športovej haly či miestneho trhoviska. Obnova športovej haly má byť zameraná na zníženie energetickej náročnosti objektu, samospráva sa chce v rámci projektu uchádzať o dotačné zdroje. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.

Na vypracovanie projektových dokumentácií pre investičné zámery získalo mesto z európskych zdrojov vyše 58.000 eur. Okrem prípravy projektov rekonštrukcie športovej haly a trhoviska si nechalo vypracovať aj pasport miestnych komunikácií a technickú mapu mesta.

"Dokument predstavuje dôležitý nástroj, vďaka ktorému má Hnúšťa zmapované informácie o presnom počte kilometrov miestnych ciest a chodníkov, ich technickom stave, o dopravnom značení definujúc ich technický stav, prípadne chýbajúce dopravné značenie s možným návrhom na riešenie predmetných problémov a informácie o parkovacích miestach," priblížila samospráva.

Vypracované projektové dokumentácie k obnove športovej haly a trhoviska samospráve umožnia uchádzať sa o dotačné zdroje na realizáciu týchto projektov. Pri obnove trhoviska mesto počíta s rekonštrukciou spevnených plôch, odvodnenia či osvetlenia, a tiež obnovou predajných stánkov a napojením trhoviska na vodovod a kanalizáciu. V rámci rekonštrukcie mestskej športovej haly sa chce zamerať na jej energetické zhodnotenie a zníženie prevádzkových nákladov.

"Išlo by o modernizáciu vykurovacieho systému, montáž slnečných kolektorov, respektíve fotovoltických panelov, zateplenie opláštenia budovy a zateplenie strechy, celkovú rekonštrukciu bočných presvetľovacích stien a vybudovanie bezbariérového vstupu," priblížila samospráva.