Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Hnúšťa získala cez 90.000 eur na zriadenie denného centra pre seniorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Súčasťou projektu s názvom Rozvoj komunitných sociálnych služieb mesta Hnúšťa je rekonštrukcia a modernizácia rodinného domu na Partizánskej ulici a nákup interiérového vybavenia.

Hnúšťa 26. septembra (TASR) - V meste Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota sa začala rekonštrukcia zanedbanej budovy na Partizánskej ulici. Samospráva v nej vytvorí denné centrum pre seniorov, na tento účel získala dotáciu vo výške viac ako 92.000 eur. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.

V zrekonštruovanom objekte samospráva vytvorí priestory na sebarealizáciu a rozvoj tvorivosti seniorov. Budova bude slúžiť na kultúrno-spoločenské účely a nadväzovanie kontaktov, trávenie voľného času dôchodcov a rôzne aktivity.

"Okrem seniorov budú priestory k dispozícii aj osobám s ťažkým zdravotným postihnutím alebo nepriaznivým zdravotným stavom, rodičom alebo starým rodičom s vnukmi a vnučkami," uviedla samospráva.

Súčasťou projektu s názvom Rozvoj komunitných sociálnych služieb mesta Hnúšťa je rekonštrukcia a modernizácia rodinného domu na Partizánskej ulici a nákup interiérového vybavenia. Hnúšťa na tento účel získala viac ako 92.000 eur z výzvy miestnej akčnej skupiny (MAS) Malohont.

"Po zrealizovaní projektu bude možné zo strany mesta uvažovať aj so zavedením poskytovania novej sociálnej služby, a to denného stacionára pre seniorov," doplnila samospráva.