Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Hladina Dunaja v Komárne a Štúrove je ustálená

Povodňová situácia na Dunaji v piatok podvečer 7. júna 2013 v Komárne. Na snímke prístav v Komárne. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Stále platí hydrologická výstraha tretieho stupňa pred povodňami v okresoch Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky - juh.

Bratislava 9. júna (TASR) - Hladina Dunaja v južných okresoch Slovenska je už niekoľko hodín ustálená. Podľa údajov Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa hladina rieky v Komárne drží na úrovni okolo 883 centimetrov. V Štúrove na úrovni približne 811 centimetrov. Výška hladiny v týchto lokalitách naďalej dosahuje úroveň, ktorá zodpovedá tretiemu stupňu povodňovej aktivity.

Dunaj, naopak, klesá pri Devíne, kde je jeho výška 749 centimetrov, čo zodpovedá prvému stupňu povodňovej aktivity. Rieka v Bratislave dosahuje úroveň 813 centimetrov, čo zodpovedá druhému stupňu povodňovej aktivity. Dunaj klesá aj v Gabčíkove (758 cm) a v Medveďove (929 cm). Rieka Morava pri obci Vysoká pri Morave má výšku 491 centimetrov.

Stále platí hydrologická výstraha tretieho stupňa pred povodňami v okresoch Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky - juh. Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Malacky, Bratislava a Senec.