Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasiči precvičovali v Partizánskom likvidáciu lesného požiaru

Nácvik likvidácie lesného požiaru v ťažko prístupnom teréne na vrchu Šípok v Partizánskom. Foto: TASR - KR HaZZ Trenčín

Počas výcviku bolo nasadených spolu 25 kusov hasičskej techniky.

Partizánske 11. októbra (TASR) - Likvidáciu lesného požiaru v ťažko prístupnom teréne spolu so zriadením štábu precvičovali v utorok (10.10.) profesionálni i dobrovoľní hasiči na vrchu Šípok v Partizánskom. Cieľom bolo preveriť a precvičiť súčinnosť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Trenčianskeho kraja s členmi regionálnych dobrovoľných hasičských zborov obcí pri výkone hasebných prác. Informoval dnes TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Cieľom cvičenia bolo preveriť a precvičiť súčinnosť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Trenčianskeho kraja s členmi regionálnych dobrovoľných hasičských zborov obcí .
Foto: TASR - KR HaZZ Trenčín
"Počas výcviku hasiči precvičili spoločné nasadenie síl a prostriedkov pri doprave vody na hasenie požiaru formou kyvadlovej dopravy, dopravným vedením na diaľku či prostredníctvom tzv. jazierok," ozrejmil Petrík.

ikvidáciu lesného požiaru v ťažko prístupnom teréne spolu so zriadením štábu precvičovali v utorok (10.10.) profesionálni i dobrovoľní hasiči na vrchu Šípok v Partizánskom. Cieľom aktivity bolo preveriť a precvičiť súčinnosť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Trenčianskeho kraja s členmi regionálnych dobrovoľných hasičských zborov obcí pri výkone hasebných prác.
Foto: TASR - KR HaZZ Trenčín

Na taktickom cvičení sa podľa neho zúčastnilo 33 profesionálnych hasičov z Trenčianskeho kraja a viac ako tri desiatky dobrovoľných hasičov zo Skačian, Bystričian, Čerenian, Klátovej Novej Vsi, Krásna, Veľkých Uheriec a Veľkých Krštenian. "Počas výcviku bolo nasadených spolu 25 kusov hasičskej techniky," dodal.