Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
< sekcia Regióny

Trnavskí colníci zistili pri nákupe v pohostinstve porušenie zákona

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol predbežne vyčíslený na viac ako 3700 eur.

Trnava 14. novembra (TASR) - Dve porušenia zákona pri jednej návšteve pohostinstva v okrese Hlohovec zistili pri kontrolnom nákupe príslušníci finančnej správy z Colného úradu (CÚ) Trnava. Od personálu nedostali pokladničný doklad a následne odhalili nelegálne balenia cigariet. Prípadom sa zaoberá Kriminálny úrad finančnej správy, informovala hovorkyňa CÚ Trnava Iveta Zlochová.

"V rámci kontrol na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice a daňových predpisov v oblasti spotrebných daní na rôznych predajných miestach v Trnavskom kraji zistili nedostatky v danej prevádzke," uviedla. Najprv hliadka v pohostinstve urobila kontrolný nákup, pričom tržbu zaň majiteľ bez zbytočného odkladu po jej prijatí nezaevidoval v pokladnici, za čo mu hrozí pokuta od 330 do 3300 eur. "Následne príslušníci finančnej správy pokračovali i kontrolou dodržiavania zákonov o spotrebnej dani z tabakových výrobkov a alkoholických nápojov. Pod predajným pultom a v skladových priestoroch odhalili rôzne druhy spotrebiteľských balení cigariet bez označenia platnou kontrolnou známkou v celkovom počte 1364 kusov," opísala hovorkyňa.

Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol predbežne vyčíslený na viac ako 3700 eur. V prípade vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.