Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Festival Zing prinesie aj témy zdravia či ekológie

Trnava, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Medzi účinkujúcimi festivalu Zing bude napríklad propagátorka života bez odpadu Petra Slezáková či módna revolucionárka Martina Mareková Kuipers.

Trnava 24. apríla (TASR) - V poslednú aprílovú sobotu sa budú môcť Trnavčania zúčastniť na novom multižánrovom festivale s názvom Zing. Má ambíciu osloviť širokú verejnosť, všetky vekové kategórie, rodiny i jednotlivcov. Uskutoční sa v centre mesta – na nádvorí radnice a pred ňou, na Trojičnom námestí i v kultúrnom centre Malý Berlín. Jeho prípravu podporili priamo Trnavčania, ktorí mu v hlasovaní participatívneho rozpočtu udelili dostatočný počet hlasov, aby mohol získať finančné prostriedky od samosprávy .

"Festival Zing prinesie 27. apríla do Trnavy témy zdravia, ekológie, výchovy či rozvoja osobnosti," uviedla jedna z trojice organizátoriek Veronika Rubintová. Okrem diskusií zameraných na zdravý životný štýl, bezodpadovú domácnosť, pomalú módu či rozvoj osobnosti čakajú na účastníkov pohybové workshopy, koncerty, divadlo či trh vybraných predajcov. Nebudú chýbať ani aktivity pre najmenších a množstvo ďalších sprievodných aktivít. "Na festivale si tak účastníci nielen príjemne oddýchnu, ale dozvedia sa aj množstvo nových informácií z oblasti, ktoré ich zaujímajú," dodala Rubintová.

Medzi účinkujúcimi festivalu Zing bude napríklad propagátorka života bez odpadu Petra Slezáková či módna revolucionárka Martina Mareková Kuipers. Účastníkom sa prihovorí aj osobnostný tréner Aleš Bednářik, psychoterapeutky Jana Lednická, Lucia Lenická, Jana Vránová či lektorka kurzov efektívneho rodičovstva Martina Vagáčová.

Deti zabaví akrobatické vystúpenie pražského novocirkusu TeTy, workshop Zeleninkové šialenstvo či celodenné Montessori dielničky. Dospelý divák sa môže tešiť na predstavenie divadla Teatro Colorato alebo na koncerty slovenských kapiel Nvmeri, Tolstoys a Diego.