Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Festival Majáles ponúkne vystúpenie českých a slovenských hudobníkov

Ilustračná snímka. Foto: Martin Baumann

V programe sa predstavia hviezdy ako Majk Spirit, Ben Cristovao, Horkýže Slíže, Gleb, ako aj prešovská kapela Heľenine Oči.

Prešov 23. apríla (TASR) - V poradí ôsmy ročník študentského festivalu Majáles Prešov, známy ako Unipo fest, ktorý začína v stredu (24.4.), ponúkne množstvo vystúpení českých a slovenských hudobných hviezd. Podľa hovorkyne Prešovskej univerzity (PU) v Prešove Anny Polačkovej festival patrí k najväčším hudobným open–air podujatiam v Prešove s minuloročnou rekordnou návštevnosťou 7000 ľudí.

V programe sa podľa jej slov predstavia hviezdy ako Majk Spirit, Ben Cristovao, Horkýže Slíže, Gleb, ako aj prešovská kapela Heľenine Oči.

"Dúfame, že si každý z tohto line-upu vyberie a príde si na svoje. Ľudia sú každým rokom úžasnejší, preto im to chceme vrátiť aj takýmto spôsobom, aby si festival vedeli naplno užiť," uviedla event manažérka podujatia Nika Bernátová.

Súčasťou podujatia s podtitulom 'festival, na ktorom nesmieš chýbať' bude gastro-zóna. "Určite sa postaráme aj o kvalitnú gastro-zónu, bary, osvetlenie či ozvučenie. Dokonca tento rok chystáme aj nejaké nové atrakcie. Už len treba dúfať, že nám nebude pršať," doplnila Bernátová.

Brány univerzitného areálu na Ul. 17. novembra sa pre všetkých účastníkov festivalu otvoria o 15.00 h.

V súvislosti s prípravou podujatia dôjde aj k zmene organizácie dopravy v priestoroch univerzitného campusu na ulici 17. novembra. Organizátori preto prosia návštevníkov festivalu, aby využili iné parkovacie plochy v areáli univerzity.