Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Tragédia: Pri Zbyňove zomrel mladý vodič

Dopravná nehoda na ceste I/64 pri obci Zbyňov v okrese Žilina si vyžiadala 27. februára 2017 život 36-ročného vodiča. Foto: TASR - KR PZ Žilina

Vodič Škody Felícia vyšiel pri prejazde pravotočivou zákrutou do priekopy. Po približne 20 metroch vyšiel späť na cestu a prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s Volkswagenom Sharan.

Zbyňov 27. februára (TASR) - Dnešná dopravná nehoda na ceste I/64 pri obci Zbyňov v okrese Žilina si vyžiadala život 36-ročného vodiča. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Vodič Škody Felícia vyšiel podľa nej pri prejazde pravotočivou zákrutou do priekopy vpravo mimo vozovku. Po približne 20 metroch vyšiel späť na cestu a prešiel do protismerného pruhu, kde sa čelne zrazil s Volkswagenom Sharan, ktoré viedol 50-ročný vodič. Pri dopravnej nehode utrpel vodič Škody Felícia zranenia nezlučiteľné so životom. Vodič vozidla Volkswagen Sharan a jeho spolujazdec utrpeli predbežne ľahké zranenia.

"Dychová skúška u 50-ročného vodiča bola negatívna. U nebohého bude vykonaná pitva," vysvetlila žilinská krajská policajná hovorkyňa. Hmotná škoda na vozidlách je podľa nej odhadnutá na približne 6000 eur. "Okolnosti a presná príčina dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania polície," doplnila Balogová.

Pri nehode zasahovali aj hasiči z Rajca. Po príjazde na miesto zistili, že v jednom z vozidiel sa nachádza ťažko zranená osoba v bezvedomí a dve zranené osoby z druhého auta boli mimo vozidla. "Hasiči vytiahli ťažko zranenú osobu z vozidla a začali s oživovaním až do príchodu lekára, ktorý po obhliadke konštatoval smrť. Ďalším dvom osobám bola poskytnutá prvá pomoc na mieste," uviedol Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Ako ďalej ozrejmil, hasiči zabezpečili havarované vozidlá proti vzniku požiaru, v spolupráci s cestármi zachytili uniknuté prevádzkové kvapaliny a asistovali pri naložení havarovaných vozidiel na vozidlá odťahovej služby. V čase zásahu bola cesta I/64 úplne neprejazdná.