Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

TRAGÉDIA pri Chtelnici: Autu skrížila cestu srna, skončilo to tragicky

Na snímke auto VW Tiguan po nehode. Foto: FOTO TASR - KR PZ v Trnave

Pri nehode došlo k vážnemu zraneniu dvoch spolujazdkýň, 66-ročná žena na mieste zraneniam podľahla a 32-ročnú ženu previezli záchranári s ťažkými zraneniami do trnavskej nemocnice.

Trnava 18. septembra (TASR) - Dopravných policajtov privolali dnes krátko pred 6. hodinou k nehode pri obci Chtelnica v okrese Trnava. V smere na Dechtice išiel po ceste 67-ročný vodič na aute VW Tiguan. Na rovnom úseku cesty pravdepodobne narazil alebo prešiel po zrazenej srne, vzápätí sa dostal do protismeru, kde narazil do stromu. Pri nehode došlo k vážnemu zraneniu dvoch spolujazdkýň, 57-ročná žena na mieste zraneniam podľahla a 32-ročnú ženu previezli záchranári s ťažkými zraneniami do trnavskej nemocnice. Vodič utrpel ľahké zranenie.

Policajti alkohol u neho za volantom nezistili. Presné okolnosti a príčiny nehody polícia naďalej zisťuje. Informovala o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Polícia, ako dodala, apeluje na vodičov, aby boli v tomto ročnom období obzvlášť ostražití. Prvom rade je potrebné znížiť rýchlosť jazdy na miestach, kde dopravná značka upozorňuje na možný výskyt zveri. "V kritických oblastiach je potrebné zvýšiť pozornosť najmä počas ranných a večerných hodín, keď je vysoká zver najaktívnejšia. Pokiaľ vodič videl cez cestu prejsť jedno zviera, je možné, že za ním vybehnú ďalšie, keďže srny, jelene alebo diviaky sú len zriedka mimo svojho stáda či skupiny. Používanie diaľkových svetiel na jej odplašenie má opačný efekt a zviera namiesto úteku zostane stáť," informovala Linkešová.