Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Dobrovoľní hasiči v Žiari nad Hronom vykonali vlani 33 výjazdov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Žiarski dobrovoľní hasiči boli nápomocní pri dvoch požiaroch, jedným z nich bol marcový požiar v historickom centre Banskej Štiavnice.

Žiar nad Hronom 9. januára (TASR) - Žiarski dobrovoľní hasiči pomáhali vlani pri požiaroch, ale aj záchrane zvierat či osôb. Ako informoval Dobrovoľný hasičský zbor mesta (DHZM) Žiar nad Hronom, v roku 2023 vykonali celkom 33 výjazdov.

Žiarski dobrovoľní hasiči boli nápomocní pri dvoch požiaroch, jedným z nich bol marcový požiar v historickom centre Banskej Štiavnice. Celkom 15 výjazdov absolvovali v súvislosti s technickou pomocou, v dvoch prípadoch pomáhali s odchytom bodavého hmyzu, v štyroch prípadoch pri záchrane osôb a zvierat a v piatich prípadoch odstraňovali nebezpečné látky.

Dobrovoľní hasiči pomáhali aj pri troch dopravných nehodách a absolvovali dve taktické cvičenia. Okrem zásahovej činnosti vykonali aj 63 asistenčných služieb pri športových a kultúrnych podujatiach a 16 ukážok techniky.

"Výjazdová činnosť trvala 45 hodín. Asistenčné služby až 230 hodín a pri ukážkach sme strávili 35 hodín," uviedol DHZM Žiar nad Hronom na sociálnej sieti s tým, že v priemere vykonávali svoju činnosť každý štvrtý deň v roku.