Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Diviacka Nová Ves ožije letným festivalom, ponúkne šport i folklór

Ilustračná snímka. Foto: Vladimír Radosa

Novianske dni tradične otvorí 23. augusta večer tanečná zábava v miestnom amfiteátri.

Diviacka Nová Ves 15. augusta (TASR) - Diviacka Nová Ves (okres Prievidza) opäť po roku ožije letným festivalom Novianske dni. Už 16. ročník podujatia ponúkne od 23. do 25. augusta vystúpenia folkloristov a kapiel, futbalový zápas či kulinársku súťaž. TASR o tom informovala Jana Hvojniková z Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi.

Novianske dni tradične otvorí 23. augusta večer tanečná zábava v miestnom amfiteátri. Program nasledujúceho dňa (24. 8.) ponúkne hasičskú súťaž, futbalový zápas starých pánov s hosťami, kulinársku súťaž miestnych gazdiniek, špeciálny program pre deti v podobe tanečných a folklórnych vystúpení či divadla. Návštevníci si tiež budú môcť pozrieť koncert Anny Bartovej s kapelou, park pred obecným úradom bude zase dejiskom pietneho aktu pri príležitosti 75. výročia SNP. Deň zakončí tanečná zábava so skupinou Rios.

Slávnostná svätá omša v miestnom kostole a po nej v amfiteátri vystúpenia dychovej hudby Lutilka, Gizky Oňovej, folklórnej skupiny Novejsanka, Nebeskej muziky a tanečná zábava s Ernestom Uhlárom čakajú na návštevníkov festivalu 25. augusta. Ako sprievodné aktivity obec pripravila jarmok, nafukovacie atrakcie, tvorivé dielne, ukážky spoločenských tancov a výstavu malieb či kresieb miestnych amatérskych výtvarníkov.