Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Ceny vody a stočného Trnavská vodárenská spoločnosť nemení

Ilustračné foto Foto: TASR/Youtube

TAVOS zásobuje pitnou vodou okolo sto obcí v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Pre zabezpečenie zásobovania spoločnosť využíva 59 vodných zdrojov, z ktorých je 13 prameňov.

Trnava/Piešťany 11. januára (TASR) - Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS), a. s., nemení na začiatku roka 2018 cenu vodného a stočného. V platnosti zostáva sadzba, ktorú pre spoločnosť určil Úrad pre reguláciu sieťových odvetví vlani. TASR o tom informoval vedúci odboru účtovníckych a ekonomických informácií TAVOS Roman Bašovský.

Za výrobu a dodávku vody verejným vodovodom (vodné) zaplatia odberatelia za 1 m3 0,7286 eura bez DPH (0,8743 eura s DPH). Cena za výrobu a distribúciu pitnej vody verejným vodovodom je za 1 m3 0,5980 eura bez DPH (0,7176 eura s DPH). Za odvedenie a čistenie odpadovej vody verejnou kanalizáciou (stočné) je sadzba za 1 m3 1,0758 eura bez DPH (1,2910 eura s DPH). Bašovský nevylúčil, že k zmene sadzieb môže dôjsť v priebehu kalendárneho roka.

TAVOS, a. s., so sídlom v Piešťanoch zásobuje pitnou vodou okolo sto obcí v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Pre zabezpečenie zásobovania spoločnosť využíva 59 vodných zdrojov, z ktorých je 13 prameňov. Hlavnou činnosťou spoločnosti je zásobovanie pitnou vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd v územnej pôsobnosti trnavského, piešťanského a hlohovského regiónu. TAVOS vznikol v roku 2003 transformáciou Západoslovenských vodární a kanalizácií, š. p., Bratislava.