Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Z bývalého hotela Flóra v Bratislave vznikne záchytné parkovisko

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Podľa slov hlavného mesta bola budova hotela postavená v 70. rokoch ako dočasná stavba.

Bratislava 24. januára (TASR) - Na mieste bývalého hotela Flóra v areáli Zlaté piesky v Bratislave má vzniknúť záchytné parkovisko s približne 200 parkovacími miestami. Na sociálnej sieti o tom informuje magistrát hlavného mesta.

"Paralelne s asanáciou budovy a okolia, ktorá aktuálne prebieha, začíname pracovať na projektovej dokumentácii a následne budeme riešiť samotnú realizáciu parkoviska v závislosti od dostupnosti zdrojov," uviedol magistrát. Podotkol, že priľahlá Cesta na Senec a Rožňavská ulica sú jednou z hlavných dopravných trás. Záchytné parkovisko na tomto mieste podľa neho umožní pohodlný prestup na mestskú hromadnú dopravu.

Podľa slov hlavného mesta bola budova hotela postavená v 70. rokoch ako dočasná stavba. "Hotel bol už v havarijnom stave a znalecký posudok vylúčil jeho rekonštrukciu ako ekonomicky neefektívnu," dodalo mesto.

Aktuálne sa tiež začína v Bratislave výstavba parkovacieho domu na Ulici Ľ. Fullu v Karlovej Vsi. Vzniknúť má 73 parkovacích miest. "Záchytné parkoviská sú dôležitou súčasťou regulácie parkovania a pomáhajú odľahčiť automobilovú dopravu v meste. Sú bezplatné a nachádzajú sa v blízkosti zastávok mestskej hromadnej dopravy," ozrejmilo mesto.