Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Bratislavské výklady sa zmenia na výstavu Obývačka vo výklade

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Obývačku vo výklade prídu podporiť aj známe tváre, medzi nimi Zuzana Fialová, Ady Hajdu, Juraj Bača, Lujza Garajová-Schrameková, Juraj Loj či Robo Jakab.

Bratislava 16. decembra (TASR) – Výklady obchodného domu na Námestí SNP v Bratislave ožijú v nedeľu interaktívnou multižánrovou výstavou Obývačka vo výklade. Počas nej sa 16 výkladov zmení na galériu fotografií a inštalácií, ktoré okrem iného priblížia život predajcov časopisu Nota Bene.

"Ľudia bez domova žijú ako vo výklade a napriek tomu ich mnohí nevidia. Preto sme si výklady symbolicky zvolili ako priestor, kde sa ľudia môžu dozvedieť viac o živote predajcov Nota Bene," priblížila Sandra Pazman Tordová, štatutárna zástupkyňa občianskeho združenia (OZ) Proti prúdu, ktoré pouličný časopis vydáva.

Obývačku vo výklade prídu podporiť aj známe tváre, medzi nimi Zuzana Fialová, Ady Hajdu, Juraj Bača, Lujza Garajová-Schrameková, Juraj Loj či Robo Jakab, ktorý si odskočí z Vianočného Bazáru Chalaňov konajúceho sa tento víkend vo V-klube. Chýbať však nebude ani písanie básní na počkanie. O tie sa postarajú pouliční básnici zo združenia Tvorlístok, teda Tomáš Hudák, Michal Baláž, Matúš Oparty a Šimon Ondruš.

Podvečer čaká návštevníkov diskusia na tému Bývanie pre všetkých. S bratislavským primátorom Matúšom Vallom budú diskutovať aj predajkyňa pouličného časopisu Veronika Kurtová, Nina Beňová z OZ a právnik Maroš Matiaško, ktorí sú spoluautormi novej knihy Právo na bývanie.

Podujatie je súčasťou kampane Pomôžme spolu Nota Bene, ktorej cieľom je získať podporu pre aktivity OZ pomáhajúceho ľuďom bez domova zabezpečiť si lepšie bývanie, ktoré ich zamestnáva, oddlžuje a háji ich práva v zákonoch.

Výstava, ktorá otvorí svoje brány o 12.00 h, je súčasťou Dobrého trhu na Námestí SNP.