Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislava zverejnila výberové konania i rozvojové projekty

Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo počas tlačovej konferencie. Foto: TASR - Jakub Kotian

O tom, či sa vybraní kandidáti stanú novými šéfmi mestských firiem, má budúci týždeň rozhodovať mestské zastupiteľstvo.

Bratislava 21. júna (TASR) – Mesto Bratislava zverejnilo na svojej webovej stránke zápisnice z výberových konaní na šéfov mestských podnikov a organizácií, ktoré popisujú priebeh výberu, obsahujú poradie uchádzačov podľa získaného bodového hodnotenia a aj výsledky hlasovania výberovej komisie. Magistrát zároveň zverejnil rozvojové plány uchádzačov, ktorí sa dostali do užšieho výberu. TASR o tom informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla.

O tom, či sa vybraní kandidáti stanú novými šéfmi mestských firiem, má budúci týždeň rozhodovať mestské zastupiteľstvo. Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa stotožnil s odporučeniami výberovej komisie a za šéfa Dopravného podniku Bratislava navrhne Martina Rybanského, za šéfa firmy Odvoz a likvidácia odpadu Martina Masláka, za predsedu predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Petra Olajoša a za riaditeľa Mestské lesy v Bratislave Mateja Dobšoviča.

V prípade firmy Generálny investor Bratislavy komisia neodporučila na post riaditeľa ani jedného z kandidátov. "Po uzatvorení a podpísaní zápisnice všetkými členmi výberovej komisie rovnako v krátkom čase zverejníme aj zápisnicu z výberového konania na pozíciu predsedu predstavenstva Metro Bratislava," spresnil Bubla.

Mesto pod vedením primátora Valla deklaruje záujem zmeniť fungovanie mestských podnikov a organizácií tak, aby v ich orgánoch pôsobili predovšetkým odborníci. Kto však bude sedieť na čelách mestských podnikov, rozhodnú mestskí poslanci. Tí totiž budú hlasovať o tom, či sa stotožňujú s menami, ktoré im navrhol primátor Vallo.