Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Z Devínskej cesty zmizlo viac ako 800 kilogramov odpadu

Ilustračné foto Foto: TASR

V priebehu včerajších aktivačných prác sa dobrovoľníkom podarilo vyzbierať odpad v rekordnom množstve.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Počas nedeľného (16.9.) upratovania okolia vodného zdroja Sihoť, Karloveského ramena a Devínskej cesty sa dobrovoľníkom na zhruba 1,5 kilometrovom úseku podarilo vyzbierať viac ako 800 kilogramov komunálneho a stavebného odpadu.

„Našim cieľom je zrevitalizovať okolie Karloveského ramena, preto v budúcnosti sa určite sem vrátime a budeme pokračovať v revitalizácii tohto zanedbaného územia," povedal predseda OZ Nie ropovodu cez Žitný ostrov Michal Ondrejka. Práve toto občianske združenie organizovalo brigádu v spolupráci so spoločnosťou OLO a za podpory starostky Karlovej Vsi. Ondrejka dodal, že v rámci upratovania sa aktivistom podarilo naplniť 16 vriec hlavne rôznymi fľaškami od nealkoholických nápojov, piva, škatuliek od cigariet, oblečenia a iným komunálnym odpadom. "Taktiež sa nám podarilo nájsť zhruba šesť plných vriec stavebného odpadu," spresnil Onrejka.

Dodal, že OZ Nie ropovodu cez Žitný ostrov chcelo aj takýmto spôsobom poukázať na riziko sprístupnenia vodného zdroja Sihoť verejnosti. „Ľudia si nevážia prírodu a prostredie kde žijú, keď dokážu narobíť taký bordel pri frekventovanej Devínskej ceste. Ako by to potom vyzeralo na vodnom zdroji Sihoť, keby sme tam pustili verejnosť?“ uzavrel predseda OZ.