Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

TRAGÉDIA V BRATISLAVE: V stanici Vinohrady vlak zrazil človeka

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Vlak Eurocity 273 smeroval z Prahy do Budapešti.

Bratislava 6. marca (TASR) - Železničná doprava v stanici Bratislava-Vinohrady je pozastavená z dôvodu úmrtia človeka, ktorého zrazil vlak Eurocity 273, idúci z Prahy do Budapešti.

Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti. ZSSK aktuálne odhaduje meškanie vlakov v dôsledku nehody až do 90 minút.

Udalosť, ku ktorej došlo krátko po 10.00 h, už vyšetrujú policajti odboru železničnej polície. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Podľa doterajších informácií rušňovodič Eurocity vlaku pri prechádzaní úseku spozoroval muža, ktorý náhle vstúpil do koľajiska. Rušňovodič stretu vlaku s mužom nedokázal zabrániť, aj napriek tomu, že bezodkladne použil výstražné znamenie a rýchlobrzdu. Muž utrpel pri strete s vlakom zranenia nezlučiteľné so životom. Jeho totožnosť policajti zisťujú.

Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Železničná doprava v úseku je od 10.10 h vylúčená a je vedená cez železničnú stanicu Bratislava východ.

Policajti začali v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.