Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Petržalke plánuje vybudovať investor areál voľného času

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Investor plánuje začať výstavbu v máji 2019, jej ukončenie predpokladá o dva roky neskôr.

Bratislava 12. decembra (TASR) – V bratislavskej Petržalke na Kopčianskej ulici plánuje investor – spoločnosť ŠportPark Kopčianska vybudovať Areál voľného času - Vojenský dvor za zhruba päť miliónov eur. Na pozemku majú byť postavené multifunkčné priestory a športové plochy. Vyplýva to zo zverejnenej dokumentácie, ktorá je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

Investor v zámere píše, že chce využiť funkčný potenciál dotknutého územia a jeho okolia. "Navrhovaná investičná činnosť prináša nové plochy občianskej vybavenosti celomestského a nadmestského významu pre voľnočasové aktivity," uviedol v zámere. Plocha areálu má mať 103.143 metrov štvorcových (m2). Pozemky sú predelené na jednej strane komunikáciou, ktorá je situovaná pozdĺž hranice s Rakúskom a sprístupňuje vojenský cintorín a bunker z druhej svetovej vojny. Dotknuté územie je z jednej strany vymedzené prístupovou komunikáciou v predĺžení Kopčianskej ulice.

Investor plánuje začať výstavbu v máji 2019, jej ukončenie predpokladá o dva roky neskôr. Postaviť chce hlavný stavebný objekt, ktorý má byť dvojpodlažný multifunkčný, má byť v ňom reštaurácia, šatne, fitnes, wellness, kancelárie, apartmány a technické priestory. Vybudovať plánuje napríklad aj cvičné odpalisko pre golf, osem tenisových kurtov, volejbalové ihrisko, cyklopoint, kúpalisko či detské ihriská.

Dopravná obsluha bude zabezpečená jedným vjazdom a výjazdom z areálu, napojením na Kopčiansku ulicu. Parkovanie má byť zabezpečené na 98 parkovacích miestach. Projekt je navrhovaný v dvoch variantoch, ktoré sa od seba líšia vo výmere zelene na ploche riešeného územia a v sadovníckych úpravách. V zámere je odporúčaný druhý variant, v rámci ktorého sa počíta s väčšou výmerou nových zelených plôch.