Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

BRATISLAVA: V biznis štvrti Panorama vznikol nový verejný priestor

Ilustračná snímka. Foto: TABLET.TV/Printscreen

Tento verejný priestor je podľa primátora dôkazom toho, že sa darí napĺňať cieľ spolupráce hlavného mesta s významnými investormi pri vytváraní a skrášľovaní mestských verejných priestranstiev.

Bratislava 19. októbra (TASR) – V bratislavskej biznis štvrti Panorama v blízkosti Čulenovej a Pribinovej ulice vybudovali viacúčelový verejný priestor. Ten tvorí malé námestie, park, promenáda či detské ihrisko. Vo štvrtok ju za prítomnosti primátora Bratislavy Iva Nesrovnala odovzdala do užívania verejnosti spoločnosť J&T Real Estate.

Tento verejný priestor je podľa primátora ďalším dôkazom toho, že sa darí napĺňať cieľ spolupráce hlavného mesta s významnými investormi pri vytváraní a skrášľovaní mestských verejných priestranstiev. "Je to trend, ktorý poznáme z moderných európskych metropol, kde veľké spoločnosti venujú mestu energiu, čas, peniaze a vytvárajú hodnoty. Ako primátor sa vždy pýtam spoločností, čo ponúkajú Bratislave. Aj vďaka tomuto prístupu sme otvorili tento nový verejný priestor," povedal Nesrovnal.

Nová oddychová zóna vznikla vo vnútrobloku medzi obytnými vežami Panorama City, administratívnym komplexom Panorama Business II a Tower 115. Peter Korbačka z J&T Real Estate verí, že sa táto zóna stane obľúbeným miestom pre ľudí, ktorí tu žijú a pracujú. "Veríme, že aj v budúcnosti vhodne doplní ďalšie verejné priestory rodiacej sa mestskej štvrte pri Dunaji," uviedol.

Návrh parku vychádza zo základného funkčného rozdelenia priestoru na malé námestie "plazu" a park. Tie sú podľa developera rozdelené promenádou, ktorá je aktívnym verejným priestorom prepájajúcim celý vnútroblok. "Parkom preteká oddychová fontána inšpirovaná slávnou Diana Memorial Fountain v Londýne," spresnil investor.