Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Podľa primátora B. Bystrice bude aj rok 2018 patriť obnove škôlok

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Mesto ešte čaká na schválenie ďalších štyroch žiadostí o NFP vo výške 1,6 milióna eur z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Banská Bystrica 20. októbra (TASR) – Za dva roky investovala banskobystrická samospráva do obnovy materských škôl (MŠ) z vlastných zdrojov takmer milión eur. V závere minulého roka zároveň uspela v troch projektoch za takmer 2,8 milióna eur, zásluhou čoho v súčasnosti finišuje komplexná obnova MŠ Tatranská a MŠ Na Lúčkach, rovnako sa pripravuje MŠ Radvanská 28. Uviedla to v piatok hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková a ako zdôraznila, mesto pod Urpínom sa vďaka kvalitnej projektovej príprave môže aktuálne pochváliť ďalšími schválenými žiadosťami o nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 1,46 milióna eur z eurofondov.

"Som rád, že nám boli schválené štyri projekty v hodnote 1,46 milióna eur zamerané na rozšírenie kapacít škôlok. Je to znak dobre odvedenej práce odboru rozvojových aktivít mesta v procese príprav žiadostí o NFP. Už na jar by sme chceli začať práce na MŠ Radvanská 1, Strážovská a Karpatská. Získanými peniazmi bude zároveň prefinancovaná už dnes fungujúca MŠ Jána Bakossa. Vďaka mimorozpočtovým zdrojom môžeme vidieť, ako tridsaťročné dlhodobo zanedbávané škôlky menia zo dňa na deň svoju podobu," konštatoval primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Mesto ešte čaká na schválenie ďalších štyroch žiadostí o NFP vo výške 1,6 milióna eur z Integrovaného regionálneho operačného programu. V prípade úspešnosti by sa škôlky na Strážovskej a Karpatskej ulici dočkali okrem nových tried i komplexnej obnovy. Rozšírenie kapacity a energetické opatrenia by mohli byť realitou aj v MŠ 9. mája. Finančná spoluúčasť mesta na týchto projektoch predstavuje sumu 265.000 eur.