Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

A. Kalavská skontrolovala výstavbu Detského kardiocentra

Na archívnej snímke ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská. Foto: TASR - Martin Baumann

Detské kardiocentrum sa má architektonickým riešením a moderným prístrojovým vybavením dostať na úroveň najšpičkovejších zariadení tohto druhu v Európe.

Bratislava 18. marca (TASR) – Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) skontrolovala v pondelok výstavbu Detského kardiocentra. To by sa malo stať dominantou komplexu Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave.

Detské kardiocentrum sa má architektonickým riešením a moderným prístrojovým vybavením dostať na úroveň najšpičkovejších zariadení tohto druhu v Európe. "Naši malí pacienti budú mať dôstojné podmienky na liečbu a lekári a ďalší zdravotnícki pracovníci kvalitné prostredie a podmienky na svoju prácu," uviedla ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská.

Ako priblížil generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly, nové kardiocentrum bude mať ambulantnú časť, lôžkovú časť, dve kardiochirurgické sály, jednu hybridnú katetrizačnú sálu a ďalšie priestory, napríklad na výučbu. Súčasťou bude aj hotelové ubytovanie pre rodičov detí s kapacitou 18 postelí.

Detské kardiocentrum je súčasťou NÚSCH od roku 2009. Ide o jediné špecializované pracovisko na Slovensku, ktoré poskytuje kompletné diagnostické, liečebné, katetrizačné a chirurgické výkony na srdci a cievach u detí s vrodenými a získanými chorobami srdca a ciev.