Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

UŽ HO MAJÚ: Chytili Jána z Riečky, ktorý pred zákonom unikal tri roky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V súčasnosti je muž už vo väzbe.

Banská Bystrica 17. októbra (TASR) – Policajtom Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) z Banskej Bystrice sa podarilo dostať na stopu mužovi, ktorý unikal pred zákonom tri roky. V súčasnosti je už vo väzbe. Informovala o tom vo štvrtok banskobystrická polícia na sociálnej sieti.

Po 30-ročnom Jánovi z Riečky, obce v Banskobystrickom okrese, pátrali policajti z ôsmich miest na Slovensku, od Kapušian až po Bratislavu, kde sa mal dopustiť viacerých trestných činov podvodu. Škoda sa vyšplhala na niekoľko tisíc eur.

"Policajti PMJ v sobotu (12. 10.) v nočných hodinách prenasledovali neďaleko Banskej Bystrice vozidlo, z ktorého vyskočil neznámy muž a ušiel do lesa. Použili varovné výstrely, ale muž, ktorý zjavne miestny terén dobre poznal, sa v lese stratil. Ako utekal, odhodil igelitové vrece, v ktorom sa nachádzala zelená sušina. Tá bola odoslaná na expertízne skúmanie špecialistom z Kriminalisticko-expertízneho ústavu v Slovenskej Ľupči," uviedla polícia.

Po mužovi naďalej pátrali a zabezpečovali miesta, kde sa mohol nachádzať, aby nevzniklo ohrozenie ľudí v tejto lokalite.

"V pondelok (14. 10.) vo večerných hodinách sa policajti PMJ opäť zamerali na uvedené miesto. Podarilo sa im zastaviť vozidlo, v ktorom sa nachádzali dvaja muži. Spolujazdec bol neskôr stotožnený ako tri roky hľadaný Ján z Riečky. Ešte v ten večer ho eskortovali do Bratislavy, kde ho umiestnili do cely. Na druhý deň putoval do väzby," dodala polícia.