Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Publicistika

Cukrárenskému priemyslu sa darí aj vďaka internetu

Ilustračná snímka. Foto: TABLET.TV/Printscreen

Pozrite sa, ako vyzerá Veľká Británia na tortovom korpuse.

Londýn 19. októbra (TABLET.TV) – Cukrárenský priemysel sa v posledných rokoch rozvíja a torta dnes nie je ozdobou už len narodeninových osláv, ale aj iných príležitostí. Čoraz viac ľudí experimentuje aj doma, tvrdia cukrári.

„Sociálne médiá a internet – odtiaľ ľudia najčastejšie čerpajú inšpiráciu. Nájdu tam dnes nielen návod na to, čo piecť, ale aj ako, presný postup. Pečenie je tak dnes oveľa jednoduchšie, a preto cukrárenský priemysel opäť zažíva veľký boom,“ uviedla skúsená britská cukrárka Rosie Dummer.

Najnovšie estetické trendy si milovníci sladkého pokušenia mohli pozrieť na trojdňovej výstave The Cake and Bake v Londýne. Vystavovatelia sa tento rok rozhodli pre spoločnú tému. Niektorí sa inšpirovali turistickými zaujímavosťami Londýna, iní zas britskou kuchyňou. Upiecť tortu, ktorá zaujala najviac, trvalo tri týždne. Tvorí ju 18 korpusov a cukrárka potrebovala celkovo osem kilogramov maslového krému. Celá torta je potiahnutá 15-kilogramovým čokoládovým fondánom.

„Ak sa chystáte vytvoriť akúkoľvek tortu, či už je to napríklad autobus alebo takýto Big Ben, je veľmi dôležité dbať na detaily. Musia byť správne. Celý výsledok je aj o technike, ktorá sa aj v tomto priemysle neustále mení a posúva sa dopredu. Preto je zaujímavé prísť na takúto výstavu, pretože práve tu máte možnosť inšpirovať sa, ak by ste nejakú tortu chceli upiecť,“ povedal jeden z vystavovateľov.