Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

Partia mladíkov v aute sa v noci zrazila s vlakom. Jeden z nich zomrel

Ilustračná fotografia. Foto: TASR – František Iván

Podľa doterajších zistení vodič nerešpektoval výstražnú svetelnú a zvukovú signalizáciu, nepochopiteľne obišiel závory a vošiel na železničné priecestie v čase, keď prichádzal nákladný vlak.

Haniska 30. júna (TASR) - Po zrážke auta s vlakom v obci Haniska v okrese Košice okolie, ku ktorej došlo dnes v noci, prišiel o život 22-ročný muž. Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, k nehode došlo okolo 00.40 h.

Osobné auto, ktoré viedol 21-ročný Prešovčan, vošlo na železničné priecestie so svetelným zabezpečovacím zariadením so závorami. Tam došlo k zachyteniu prednej časti vozidla rušňom nákladného vlaku, ktorý smeroval z Prešova do Košíc. Ťažkým zraneniam na mieste podľahol 22-ročný spolujazdec z Kendíc. Vodič a ďalší dvaja 21-roční spolujazdci utrpeli doposiaľ presne nešpecifikované poranenia, hospitalizovaní boli vo prešovskej fakultnej nemocnici.

"Vodič a rušňovodič boli podrobení dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Nehodu vyšetruje prešovský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví," uzavrel Džobanik.

Ako v tejto súvislosti informovala hovorkyňa Železníc SR Martina Pavliková, vodič auta "podľa doterajších zistení nerešpektoval výstražnú svetelnú a zvukovú signalizáciu, nepochopiteľne obišiel závory a vošiel na železničné priecestie v čase, keď prichádzal nákladný vlak". Železničná doprava bola v tomto úseku prerušená až do 4.10 h. "Od začiatku roka 2017 je to 29. nehoda na železničnom priecestí a štvrtá obeť," doplnila.

Železnice SR v tejto súvislosti opätovne vyzývajú všetkých vodičov, chodcov, cyklistov aj motocyklistov, aby si pri prejazde cez železničné priecestia počínali mimoriadne opatrne, sústredili sa na jazdu, nepodceňovali riziko, aké im môže hroziť, zbytočne sa neponáhľali a neriskovali vlastný život, ani životy iných.