Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

J. Mokoš začal svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora Tatier

Ján Mokoš Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zloženie mestského zastupiteľstva (MsZ) sa v porovnaní s predchádzajúcim volebným obdobím výrazne zmenilo. Z pôvodného desaťčlenného pléna zostali v poslaneckom kresle len dvaja.

Vysoké Tatry 8. decembra (TASR) – Svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora mesta Vysoké Tatry v okrese Poprad začal Ján Mokoš (nezávislý) počas uplynulých dní. Mandátov sa ujali aj poslanci, ktorí už majú za sebou prvé pracovné zasadnutie. Post viceprimátora ani miesto v Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry zatiaľ obsadené nie sú. TASR o tom informoval komunikačný manažér mesta Martin Sýkora.

"Dôvera Tatrancov je pre mňa veľkým záväzkom. V komunálnych voľbách voliči nerozhodovali iba o primátorovi, ale aj o poslancoch mestského zastupiteľstva. Delegovanie moci je základným pilierom demokracie. Vážil som si a ctím si každého poslanca a poslankyňu tatranského mestského parlamentu," povedal Mokoš.

Zloženie mestského zastupiteľstva (MsZ) sa v porovnaní s predchádzajúcim volebným obdobím výrazne zmenilo. Z pôvodného desaťčlenného pléna zostali v poslaneckom kresle len dvaja.

MsZ po ustanovujúcej časti absolvovalo aj prvé pracovné zasadanie. Poslanci odsúhlasili päť komisií a ich zloženie. Konkrétne komisiu finančnú, majetku a stavebnej činnosti, komisiu cestovného ruchu, medzinárodných vzťahov a životného prostredia, komisiu školstva, kultúry, športu, zdravotníctva a sociálnych vecí, komisiu požiarnej ochrany a komisiu na ochranu verejného záujmu. Poslanci schválili aj delegovanie zástupcov mesta do rady škôl, predstavenstiev a dozorných rád.

Naopak, na svojom zasadnutí nedelegovali členov do Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry a do predstavenstva OOCR, potvrdili primátora Mokoša ako jeho člena. V dozornej rade OOCR bude pôsobiť poslankyňa Alžbeta Nedorostová. Ako mesto uvádza, informácie, že predsedom predstavenstva OOCR bol menovaný primátor, ktorý by mal nahradiť vo funkcii Michala Sýkoru, sú zmätočné a nezakladajú sa na pravde. "Obsadením postu v OOCR sa budeme zaoberať v najbližšom období," povedal Mokoš, ktorý zatiaľ neobsadil ani stoličku viceprimátora.