Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V centre Svidníka pribudnú ďalšie kamery

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Kamery budú pokrývať hlavnú časť pešej zóny so záberom aj na práve rekonštruovaný Park generála Svobodu, na Okresný úrad vo Svidníku, na hlavnú časť námestia a zónu okolo kostola a hotela.

Svidník 10. októbra (TASR) – Svidnícka radnica rozširuje kamerový systém. Na projekt obnovy kamier v centre mesta získala z výzvy Rady vlády SR pre prevenciu kriminality 10.000 eur. Z peňazí zabezpečí osem kamier. Celkový rozpočet na rozšírený kamerový systém je podľa PR manažérky mesta Kristíny Tchirovej 13.800 eur.

Pešia zóna mesta je podľa jej slov síce vybavená kamerovým systémom, ale ten je už na súčasné potreby nepostačujúci. „Pozostáva z dvoch otočných kamier a je technicky zastaralý, poruchový a v nočných hodinách menej nápomocný. Z dôvodu zlepšenia monitorovania centra mesta, pre lepšiu kvalitu obrazu, väčšie pokrytie, skoršie a presnejšie odhaľovanie protispoločenskej činnosti sme sa zaujímali o dotáciu na obnovu kamerového systému. Mesto Svidník v rámci výzvy prejavilo záujem zvýšiť počet kamier, zmeniť ich na statické s väčším záberom a vymeniť softvér i hardvér za modernejší a kvalitnejší,“ uviedla Tchirová.

Kamery budú pokrývať hlavnú časť pešej zóny so záberom aj na práve rekonštruovaný Park generála Svobodu, na Okresný úrad vo Svidníku, na hlavnú časť námestia a zónu okolo kostola a hotela. „Pre dosiahnutie cieľa zvýšenia bezpečnosti v meste bude okrem kamier zabezpečený nový počítač, video server, pevný disk, softvér a LED TV,“ doplnila Tchirová.

Radnica zakúpi tri nové kamery s dosvitom 50 metrov a päť kamier s dosvitom 60 metrov. Celkovo s novými bude v meste 31 kamier.