Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Detská univerzita v Poprade po roku opäť otvorila svoje brány

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V tomto roku sa na nej budú veľa venovať kultúre, keďže rok 2018 je Európskym rokom kultúrneho dedičstva.

Poprad 9. júla (TASR) – Detská univerzita v Poprade po roku opäť otvorila svoje brány. V rámci spoločného projektu mesta, občianskeho združenia Apolon, Univerzity Mateja Bela, tamojších základných škôl a súkromnej školy Life Academy pripravili týždňový denný tábor pre deti od osem do 16 rokov. „Tento rok bude v znamení množstva zážitkov a zaujímavých stretnutí s výnimočnými osobnosťami,“ uviedla Ingrid Lindemanová z organizačného štábu detskej univerzity. 

V tomto roku sa podľa nej budú veľa venovať kultúre, keďže rok 2018 je Európskym rokom kultúrneho dedičstva. Organizátori opäť oslovili zaujímavé osobnosti, ktoré budú prekvapením, vo väčšej miere budú využívať digitálne technológie. „V prvom turnuse máme 62 detí, ktoré sú nielen z Popradu, ale aj z ďalších miest a obcí,“ dodala Lindemanová s tým, že študenti sa môžu tešiť na Fashion Day, Deň mladých vedcov, Záchranársky deň a mnoho ďalších zaujímavých aktivít.

„Prvý turnus Detskej popradskej univerzity potrvá do 13. júla. Druhý turnus otvoríme v dňoch 13. až 17. augusta. Prihláška je dostupná na webovom sídle mesta Poprad, ako aj na webových stránkach jednotlivých základných škôl a Life Academy,“ upozornila Lindemanová.