Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Prístavba MŠ v Poprade umožní umiestniť viac detí do troch rokov

Ilustračný záber. Foto: Dominika Zúborová

Cieľom mesta je ponúknuť možnosť prijať do predškolského zariadenia aj viac detí mladších ako tri roky.

Poprad 10. decembra (TASR) – Mestu Poprad sa podarilo získať finančné prostriedky z eurofondov na prístavbu Materskej školy (MŠ) na Podtatranskej ulici na sídlisku Západ. "V súčasnosti ju navštevuje 166 detí, po dostavbe sa tento počet môže zvýšiť maximálne o 44 detí," uviedla pre TASR vedúca odboru školstva na Mestskom úrade v Poprade Edita Pilárová.

Počet rodičov, ktorí majú záujem svoje deti umiestniť do popradských škôlok sa za posledné obdobie nezvýšil. Cieľom mesta však je ponúknuť možnosť prijať do predškolského zariadenia aj viac detí mladších ako tri roky. "V súčasnosti je ich v rámci celého mesta 63, a to aj napriek tomu, že MŠ je prioritne určená pre deti od troch rokov," dodala Pilárová.

V škôlke na Podtatranskej ulici zároveň plánujú po zväčšení priestorov zriadiť aj triedu pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

Podľa hovorcu mesta Poprad Mariána Galajdu chce radnica s prístavbou začať, čo najskôr po verejnom obstarávaní. Projekt zahŕňa dve nové triedy s novým moderným vybavením, s oddychovou zónou pre deti, aj učiteľky a bude mať tiež zariadené kuchynky s pecami na aktivity s deťmi. Priestory budú zároveň bezbariérové. "Vďaka prístavbe sa spoja obe doterajšie budovy tak, že sa cez ne bude prechádzať bez potreby vychádzania z budov. Taktiež je v prístavbe zahrnuté aj zasklenie prechodových chodníkov z kuchyne, takže nám vznikne átrium, v ktorom môžeme mať rôzne akcie," doplnila riaditeľka MŠ Olga Korbová.

Na území mesta Poprad je súčasnosti v prevádzke 12 škôlok v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávy a ďalších päť súkromných materských škôl. Dohromady je v nich umiestnených viac ako 1600 detí.