Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Pri návšteve Prešovského kraja prezident Kiska navštívil Bardejov

Pracovný výjazd prezidenta SR Andreja Kisku v Bardejove 18. marca 2015. Na snímke prezident SR Andrej Kiska (vľavo) počas stretnutia s pedagogickým zborom v Spojenej škole Juraja Henischa v Bardejove. Foto: FOTO TASR – František Iván

Prezident zároveň ocenil prístup vedenia Strednej odbornej školy polytechnickej a Gymnázia, ktoré vystupujú pod hlavičkou Spojenej školy, k telesne postihnutým študentom.

Bardejov 18. marca (TASR) - Pri svojej návšteve mesta Bardejov prišiel dnes prezident Andrej Kiska pozdraviť aj študentov tamojšej Spojenej školy Juraja Henischa. Ocenil jej doterajšie úspechy a miestnym žiakom odporučil, aby boli pri výbere budúcej vysokej školy ostražití.



"Táto škola je úspešným príbehom jednak odborného vzdelávania, študenti si absolútne bez problémov nachádzajú prácu, veľmi dobre platenú prácu, na druhej strane sa tu pod jednou strechou nachádza aj veľmi kvalitné gymnázium, ktoré sa snaží študentov nielen pripravovať na vysokú školu, ale vytvára priestor pre realizáciu študentov napríklad aj cez školský časopis," zhodnotil Kiska po dnešnej návšteve školy.

Prezident zároveň ocenil prístup vedenia Strednej odbornej školy polytechnickej a Gymnázia, ktoré vystupujú pod hlavičkou Spojenej školy, k telesne postihnutým študentom. "Do školy vedie bezbariérový vstup, na hlavnom schodisku máme namontovaný výťah pre vozičkárov, k dispozícii majú ďalej schodolez či bezbariérovú toaletu. Bezbariérový je aj vstup do dielní odborného výcviku," vysvetlil riaditeľ školy Peter Dulenčin.

Ako ďalej uviedol, škola sa môže pochváliť viacerými úspechmi. Jej časopis Gymoš ocenili pred časom ako najlepší školský časopis Prešovského samosprávneho kraja, úspešní je pravidelne aj v celoslovenských súťažiach Kalokagatia či Štúrovo pero. Vychádza ako mesačník. Zručnosť, nápaditosť a tvorivosť žiakov oceňujú pravidelne aj v súťaži odborných škôl s názvom Zenit.

Počas besedy so študentmi Kiska zdôraznil dôležitosť správneho výberu vysokej školy. "Dal som im radu, aby boli nároční pri výbere vysokej školy, aby si vybrali kvalitnú školu, aby sa nedali zlákať ľahkou školou, na ktorú je ľahko sa dostať, ktorú je ľahko študovať, pretože absolventi týchto škôl potom majú obrovský problém pri získavaní práce," vysvetlil prezident.