Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Aktivisti obnovili značenie 14 cyklotrás v Prešovskom kraji

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Išlo o lokality Levočské vrchy, Spišská Magura, Ľubovnianska vrchovina, Bukovské vrchy, Šarišská pahorkatina ako aj celkom na východnej hranici v Poloninách, Vihorlate a Slanskych vrchoch.


Prešov 5. júna (TASR) – Cyklisti, ktorí prechádzajú Prešovským krajom, sa môžu už lepšie orientovať. Aktivisti tu opätovne označili 467 kilometrov cykloturistických trás, kde umiestnili 277 prvkov. Značkárske práce pre Prešovský samosprávny kraj (PSK) zabezpečila Prešovská bicyklová skupina Kostitras. Projekt finančne podporilo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Ako informovala hovorkyňa kraja Veronika Fitzeková, obnovenie cykloturistických trás sa týkalo doplnenia a obnovenia pôvodného maľovaného značenia. Išlo o lokality Levočské vrchy, Spišská Magura, Ľubovnianska vrchovina, Bukovské vrchy, Šarišská pahorkatina ako aj celkom na východnej hranici v Poloninách, Vihorlate a Slanskych vrchoch.

Na obnovení značenia sa podieľali vyškolení cykloznačkári nielen z Prešovskej bicyklovej skupiny Kostitras, ale aj z ďalších organizácii ako Klub slovenských turistov Levoča, Mountainbiking Bachledova dolina a Cyklovňa Stará Ľubovňa.

Celkovo zrealizovali 14 aktivít, čo predstavuje 14 obnovených cykloturistických trás na území kraja. Sú medzi nimi cyklotrasy Kežmarok – Levoča – Žehra, Nová Ľubovňa – Ľubovnianske kúpele, Vyšné Repáše – Spišské Podhradie, Bachledová dolina – Matiašovce, Slovenská Ves – Ždiar, tiež Popradská a Spišská cyklomagistrála, či Beliansky cyklochodník a Hrebeň Spišskej Magury/Pri tablici – Magurské sedlo i Tvarožná - Pamätník SNP.